Το Brut Cuvee Speciale του Κτήματος Καρανίκα, βασίζεται στο Ξινόμαυρο, την ποικιλία που διαθέτει όλα τα απαραίτητα χαρακτηριστικά για την παραγωγή μεγάλων αφρωδών κρασιών. Δεν είναι τυχαίο ότι πολλοί το συγκρίνουν με το Pinot Noir, μια από τις βασικές ποικιλίες της σαμπάνιας.
Αυτή ήταν και η αιτία να αλλάξει για πάντα η ζωή του Laurens Hartman και της συζύγου του Annete, που άφησαν την Ολλανδία για να κυνηγήσουν το γεμάτο φυσαλίδες όνειρό τους στο παγωμένο Αμύνταιο.
Το καμάρι τους, το Brut Cuvee Speciale, παράγεται από επιλεγμένα κλήματα Ξινόμαυρου και Ασύρτικου, ηλικίας άνω των 40 ετών, καλλιεργημένα με βιολογικές και βιοδυναμικές μεθόδους κοντά στη λίμνη Βεγορίτιδα. Η δεύτερη ζύμωση πραγματοποιείται στη φιάλη με την παραδοσιακή μέθοδο της σαμπάνιας (méthode traditionnelle), που μπορεί να κοστίζει και να κουράζει το χέρι με την καθημερινή περιστροφή των φιαλών, αλλά ανταποδίδει με υπέροχα αυτολυτικά αρώματα και γεύσεις που κάνουν το Karanika Brut Cuvee Speciale πραγματικά μοναδικό.
Έχοντας χαρακτηριστεί ως αφρώδες παγκόσμιας κλάσης και με διθυραμβικές κριτικές από ειδικούς της σαμπάνιας όπως ο Tom Stevenson, το Brut Cuvee Speciale του Κτήματος Καρανίκα, κάθε χρόνο απλά επιβεβαιώνει ότι είναι μάλλον το καλύτερο ελληνικό αφρώδες κρασί.
Συμφωνείς;