ΦΙΛΤΡΑ

Τα φίλτρα έρχονται...

Εύρος Τιμών

Ταξινόμηση

ΚΑΛΑΘΙ ΑΓΟΡΩΝ

{{cart.TotalPieces}} τεμάχιο στο καλάθιτεμάχια στο καλάθι

Το καλάθι σου είναι κλειδωμένο και ξεκλειδώνει σε {{cart.UnlocksInMinutes}} λεπτά

{{item.Name}}
{{item.SubTitle}}
ΠΟΣΟΤΗΤΑ
Αφαίρεση
{{item.ProductPiecesCount}} τεμάχιο τεμάχια
Καλύτερη Online Κάβα 2023
65k+ Ευχαριστημένα Μέλη
Δωρεάν Αποστολή*
Δωρεάν Επιστροφές
Έχουν παραδοθεί πάνω από 1.500.000 φιάλες
Κριτικές Πελατών: 9,8/10
Château d' Esclans 2022 - Chateau D' Esclans
Chateau d' Esclans

CHÂTEAU D' ESCLANS 2022 - CHATEAU D' ESCLANS

  Γαλλία / Provence
€53,20
€46,50
ΠΟΣΟΤΗΤΑ
ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΤΟ ΚΑΛΑΘΙ Στην πόρτα σου σε 1 - 3 μέρες

Ακροβατώντας μεταξύ φρεσκάδας και πολυπλοκότητας!

ΣΤΕΙΛΤΟ ΣΕ ΦΙΛΟ

Γιατί το αγαπάμε;

Το Château D’Esclans, από το ομώνυμο οινοποιείο της Προβηγκίας, είναι η πιο προσιτή premium ροζέ επιλογή του κτήματος, από τους ιδιόκτητους αμπελώνες του, που συνδυάζει κομψότητα και πλούτο. Το διακριτικό βαρέλι ντύνει το τραγανό, ζουμερό φρούτο, δημιουργώντας ένα ροζέ που δεν θυμίζει σε τίποτα ότι έχεις δοκιμάσει μέχρι τώρα.

 

Ο Sacha Lichine είναι ο άνθρωπος που το όνομα του συνδέεται με τη ροζέ επανάσταση της Προβηγκίας, κάνοντας όλο τον κόσμο να πίνει ροζέ στο όνομα του. Τολμώντας να εφαρμόσει τεχνικές “Βουργουνδίας” που μέχρι τότε φάνταζαν παράτολμες, πέτυχε να δημιουργήσει μεγάλα ροζέ κρασιά, καταρρίπτοντας με εκκωφαντικό θόρυβο τον μύθο περί απλών κρασιών με λίγο κόκκινο φρούτο και ελαφρύ σώμα, που πίνονται κυρίως καλοκαίρι. Η “μαγκιά” του Sacha όμως δε σταμάτησε εκεί: συλλέγοντας τα καλύτερα σταφύλια από συνεργαζόμενους αμπελώνες και δουλεύοντας με προσήλωση στους ιδιόκτητους αμπελώνες, δημιούργησε μια συλλογή ροζέ κρασιών για όλα τα βαλάντια και γούστα, συστήνοντας στο κοινό ένα ροζέ για κάθε πιάτο και κάθε στιγμή. Το Château D’Esclans είναι το πρώτο κρασί της premium κατηγορίας, από δικά τους αμπέλια, με εντυπωσιακή πολυπλοκότητα και στόμα. 

 

Στο Château d' Esclans, η επιλογή οινοποίησης για κάθε ετικέτα είναι διαφορετική και καθόλου τυχαία. Για το Chateau D’Esclans το χαρμάνι αποτελείται από Grenache και Rolle (είναι η ποικιλία Vermentino ναι!). Όπως το φίνο σομόν χρώμα υποδηλώνει δεν έχουμε εκχυλίσεις με τα στέμφυλα. Από την άλλη μεριά, όπως μπορείς να διαπιστώσεις από την εντυπωσιακή δομή στο στόμα, έχουμε κυρίως πρόρωγο χυμό (τον πιο φίνο χυμό των σταφυλιών) με ένα μικρό ποσοστό από τις ήπιες πρώτες πιέσεις των σταφυλιών (με ελαφριές τανίνες). Το χαρμάνι ζυμώνει και ωριμάζει για 7 μήνες σε ανοξείδωτες δεξαμενές και γαλλικά δρύινα βαρέλια 600 λίτρων. Το αποτέλεσμα είναι ένας συνδυασμός όγκου και φινέτσας, με κρεμώδη υφή και τραγανό φρούτο.

 

Το Château D’Esclans προκαλεί και τους πιο δύσπιστους της ροζέ κατηγορίας να  αντισταθούν στη γοητεία του!

ΧΡΩΜΑ

ΡΟΖΕ

ΑΡΩΜΑΤΙΚΗ ΕΝΤΑΣΗ

ΜΕΤΡΙΑ

ΣΩΜΑ

ΓΕΜΑΤΟ

ΟΞΥΤΗΤΑ

ΕΝΤΟΝΗ

Δοκιμή

Στο ποτήρι είναι απαλό σομόν. Ντελικάτα αρώματα από φρέσκα κόκκινα φρούτα όπως φράουλα, σμέουρο και πετροκέρασο, συνδυασμένα με νότες ροζ γκρέιπφρουτ, ροδάκινου και λεμονιού. Διακριτικές νότες κρέμας, μπισκότου, λευκών λουλουδιών και λευκού πιπεριού συμπληρώνουν το πολύπλοκο σύνολο.

 

Έχει ισορροπημένο στόμα, με τραγανή οξύτητα και κρεμώδη απολαυστική υφή. Ζουμερή φράουλα, τσάι γιασεμιού, κρέμα και ξύσμα εσπεριδοειδών δημιουργούν ένα ισορροπημένο σύνολο. Ευχάριστη αλμυρή και πικάντικη επίγευση που διαρκεί.

Τα τεχνικά
Χρώμα Ροζέ
Τύπος Ξηρό
Χρονιά 2022
Αλκοόλ 13.5%
Προέλευση Προβηγκία, Γαλλία
Ποικιλία Grenache, Rolle
Αρώματα Γιασεμί, πορτοκάλι, φράουλα, κόκκινα μούρα, πετροκέρασο, βανίλια, μέλι, πράσινο μήλο, αχλάδι
Μέγεθος Φιάλης 750ml
Παραμονή σε βαρέλι 6 μήνες
Θερμοκρασία σερβιρίσματος 8°C
Παλαίωση 3 χρόνια
Πώμα Φελλός
Βιολογικό Όχι

CHÂTEAU D' ESCLANS 2022 - CHATEAU D' ESCLANS

ΜΕ ΤΙ ΝΑ ΤΟ ΠΙΕΙΣ

Απόλαυσέ το με ψητές καραβίδες, οστρακοειδή, tartar τόνου, spaghetti με αχινό και σαλάτα ή ζυμαρικά με καπνιστό σολομό

Σαλάτα ρόκα με καπνιστό σολομό, αβοκάντο και καβουρδισμένο αμύγδαλο

 

  • 300 γραμ. ρόκα όσο πιο φρέσκια γίνεται
  • 200 γραμ. κσπνιστός σολομός
  • 50 γραμ. αμύχδαλα καβουρδισμένα
  • ένα αβοκάντο χοντροκομμένο καρέ
  • λίγο άνηθο
  • λίγο μάραθο
  • 50 γραμ. λάδι
  • 2 λεμόνια
  • λίγο χυμό πορτοκάλι
  • αλάτι
  • πιπέρι
  • τρία είδη χοντροκομμένου πιπεριού : πράσινο, κόκκινο, μαύρο

 

    • Κόβουμε σε λωρίδες τον σολομό. Μαρινάρουμε για 3 ώρες στο ψυγείο, σε ένα μπολ με το χυμό ενός λεμονιού, τον ψιλοκομμένο άνηθο και το μάραθο, το  χοντροκομμένο πιπέρι και λίγο λάδι. Ανακατεύουμε με το χέρι για να αναμειχθούν τα υλικά.
    • Ψιλοκόβουμε το καβουρδισμένο αμύγδαλο.
    • Βάζουμε στο γουδί τους κόκκους από τα πιπέρια και τους σπάμε ελαφρά για να βγει το άρωμά τους.
    • Σε μια μεγάλη σαλατιέρα κόβουμε με τα χέρια σε μεγάλα κομμάτια τη ρόκα, προσθέτουμε το χοντροκομμένο αβοκάντο, ρίχνουμε επάνω τις λωρίδες του σολομού και πασπαλίζουμε με πιπέρι και το καβουρδισμένο αμύγδαλο.
    • Κατά το σερβίρισμα ραντίζουμε με ένα ντρέσιγκ από : λεμόνι, αλάτι, λίγο χυμό πορτοκάλι, ελάχιστο λάδι τα οποία έχουμε προηγουμένως χτυπήσει καλά.

 

Συνδυασμός με κρασί
Συνδυάστε τη με ένα λευκό κρασί με οξύτητα και πολυπλοκότητα ή για τους λάτρεις των πιο πλούσιων κρασιών ένα με ωρίμαση σε βαρέλι.

Αποτελέσματα Αναζήτησης

{{$root.resources.lbl_search_results_count.replace('{0}', $root.searchResults.length)}}