ΦΙΛΤΡΑ

Τα φίλτρα έρχονται...

Εύρος Τιμών

Ταξινόμηση

ΚΑΛΑΘΙ ΑΓΟΡΩΝ

{{cart.TotalPieces}} τεμάχιο στο καλάθιτεμάχια στο καλάθι

Το καλάθι σου είναι κλειδωμένο και ξεκλειδώνει σε {{cart.UnlocksInMinutes}} λεπτά

{{item.Name}}
{{item.SubTitle}}
ΠΟΣΟΤΗΤΑ
Αφαίρεση
{{item.ProductPiecesCount}} τεμάχιο τεμάχια
Καλύτερη Online Κάβα 2023
65k+ Ευχαριστημένα Μέλη
Δωρεάν Αποστολή*
Δωρεάν Επιστροφές
Έχουν παραδοθεί πάνω από 1.500.000 φιάλες
Κριτικές Πελατών: 9,8/10
Château d' Esclans 2022 - Chateau D' Esclans
Chateau d' Esclans

CHÂTEAU D' ESCLANS 2022 - CHATEAU D' ESCLANS

  Γαλλία / Provence
€53,20
€46,50
ΠΟΣΟΤΗΤΑ
ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΤΟ ΚΑΛΑΘΙ Στην πόρτα σου σε 1 - 3 μέρες

Ακροβατώντας μεταξύ φρεσκάδας και πολυπλοκότητας!

ΣΤΕΙΛΤΟ ΣΕ ΦΙΛΟ

Γιατί το αγαπάμε;
Το Chateau D’Esclans, από το ομώνυμο οινοποιείο της Προβηγκίας, είναι η καλύτερη ευκαιρία για να δοκιμάσεις την πιο premium συλλογή ροζέ, από τα υψηλότερης ποιότητας αμπελοτόπια του. Κρεμώδης και πλούσια υφή, με φόντο έντονα αρώματα από ζουμερό φρέσκο φρούτο! Θα το απολαύσεις όσο λίγα.
 
Ο Sacha Lichine είναι ο άνθρωπος που το όνομα του συνδέεται με τη ροζέ επανάσταση της Προβηγκίας, αφού τόλμησε και εφάρμοσε τεχνικές στη ροζέ οινοποίησης που μέχρι τότε φάνταζαν παράτολμες. Δημιούργησε λοιπόν έναν μύθο γύρω από το όνομά του για την τόλμη του, που έφερε αξιοσημείωτα αποτελέσματα και ροζέ κρασιά που χαρακτηρίζονται επίσης μυθικά και απογειώνονται από τους κριτικούς οίνου κάθε χρόνο. Το οινοποιείο λειτουργεί και σαν negociant, ώστε κάθε χρόνο να βρίσκει τα καλύτερα σταφύλια και τα καλύτερα αμπελοτόπια της Προβηγκίας. Υπάρχει όμως μια συλλογή ροζέ κρασιών, στα οποία χρησιμοποιούνται σταφύλια αποκλειστικά από τα ιδιόκτητα αμπέλια, οπότε εκεί καταλαβαίνεις πως η ποιότητα εκτοξεύεται.
 
Στο Chateau d' Esclans, η επιλογή οινοποίησης για κάθε ετικέτα είναι διαφορετική και καθόλου τυχαία. Μετά από την διαλογή των καλύτερων ποιοτικά σταφυλιών και ανάλογα με την κατηγοριοποίησή τους, αποφασίζεται πως θα οινοποιηθούν. Οι επιλογές είναι πολλές, αλλά καταλήγουν πάντα σε αριστουργηματικά κρασιά. Το Chateau D’Esclans είναι η χρυσή τομή αυτών των επιλογών, με το χαρμάνι των ποικιλιών Grenache και Rolle (είναι η ποικιλία Vermentino ναι!) να περνάει από ανοξείδωτες δεξαμενές και γαλλικά δρύινα βαρέλια. Το αποτέλεσμα είναι ένας συνδυασμός όγκου και γεμάτου σώματος, αλλά με τη χαρακτηριστική «επαναστατική ροζέ φρεσκάδα» του D’Esclans.
 
Το Chateau D’Esclans είναι το καμάρι του οίκου D’Esclans. Δοκίμασέ το και εσύ και θα καταλάβεις γιατί το αγαπούν τόσο πολύ!

ΧΡΩΜΑ

ΡΟΖΕ

ΑΡΩΜΑΤΙΚΗ ΕΝΤΑΣΗ

ΜΕΤΡΙΑ

ΣΩΜΑ

ΓΕΜΑΤΟ

ΟΞΥΤΗΤΑ

ΕΝΤΟΝΗ

Δοκιμή
Στο ποτήρι είναι απαλό σομόν. Έντονα αρώματα από λευκά άνθη γιασεμιού και πορτοκαλιού, φρέσκα κόκκινα φρούτα όπως φράουλα, κόκκινα μούρα, πετροκέρασο. Διακριτικές νότες βανίλιας, μελιού, πράσινου μήλου και αχλαδιού, δίνουν μια αίσθηση πολυπλοκότητας.
 
Στο στόμα είναι γεμάτου όγκου, με τραγανή οξύτητα και κρεμώδη απολαυστική υφή. Ζουμερή φράουλα, κεράσι, μούρου, μέλι, βανίλια και ξύσμα εσπεριδοειδών δημιουργούν ένα ισορροπημένο σύνολο. Έχει μια ευχάριστη αλμυρή επίγευση που διαρκεί.
Τα τεχνικά
Χρώμα Ροζέ
Τύπος Ξηρό
Χρονιά 2022
Αλκοόλ 13.5%
Προέλευση Προβηγκία, Γαλλία
Ποικιλία Grenache, Rolle
Αρώματα Γιασεμί, πορτοκάλι, φράουλα, κόκκινα μούρα, πετροκέρασο, βανίλια, μέλι, πράσινο μήλο, αχλάδι
Μέγεθος Φιάλης 750ml
Παραμονή σε βαρέλι 6 μήνες
Θερμοκρασία σερβιρίσματος 8°C
Παλαίωση 3 χρόνια
Πώμα Φελλός
Βιολογικό Όχι

CHÂTEAU D' ESCLANS 2022 - CHATEAU D' ESCLANS

ΜΕ ΤΙ ΝΑ ΤΟ ΠΙΕΙΣ

Απόλαυσέ το με ψητές καραβίδες, οστρακοειδή, tartar τόνου, spaghetti με αχινό και σαλάτα ή ζυμαρικά με καπνιστό σολομό

Σαλάτα ρόκα με καπνιστό σολομό, αβοκάντο και καβουρδισμένο αμύγδαλο

 

  • 300 γραμ. ρόκα όσο πιο φρέσκια γίνεται
  • 200 γραμ. κσπνιστός σολομός
  • 50 γραμ. αμύχδαλα καβουρδισμένα
  • ένα αβοκάντο χοντροκομμένο καρέ
  • λίγο άνηθο
  • λίγο μάραθο
  • 50 γραμ. λάδι
  • 2 λεμόνια
  • λίγο χυμό πορτοκάλι
  • αλάτι
  • πιπέρι
  • τρία είδη χοντροκομμένου πιπεριού : πράσινο, κόκκινο, μαύρο

 

    • Κόβουμε σε λωρίδες τον σολομό. Μαρινάρουμε για 3 ώρες στο ψυγείο, σε ένα μπολ με το χυμό ενός λεμονιού, τον ψιλοκομμένο άνηθο και το μάραθο, το  χοντροκομμένο πιπέρι και λίγο λάδι. Ανακατεύουμε με το χέρι για να αναμειχθούν τα υλικά.
    • Ψιλοκόβουμε το καβουρδισμένο αμύγδαλο.
    • Βάζουμε στο γουδί τους κόκκους από τα πιπέρια και τους σπάμε ελαφρά για να βγει το άρωμά τους.
    • Σε μια μεγάλη σαλατιέρα κόβουμε με τα χέρια σε μεγάλα κομμάτια τη ρόκα, προσθέτουμε το χοντροκομμένο αβοκάντο, ρίχνουμε επάνω τις λωρίδες του σολομού και πασπαλίζουμε με πιπέρι και το καβουρδισμένο αμύγδαλο.
    • Κατά το σερβίρισμα ραντίζουμε με ένα ντρέσιγκ από : λεμόνι, αλάτι, λίγο χυμό πορτοκάλι, ελάχιστο λάδι τα οποία έχουμε προηγουμένως χτυπήσει καλά.

 

Συνδυασμός με κρασί
Συνδυάστε τη με ένα λευκό κρασί με οξύτητα και πολυπλοκότητα ή για τους λάτρεις των πιο πλούσιων κρασιών ένα με ωρίμαση σε βαρέλι.

Αποτελέσματα Αναζήτησης

{{$root.resources.lbl_search_results_count.replace('{0}', $root.searchResults.length)}}