Απαραίτητο συστατικό για την παρασκευή ενός σωστού αφρώδους ή ημιαφρώδους κρασιού είναι η υψηλή φυσική οξύτητα του σταφυλιού και ο χαμηλός αλκοολικός του βαθμός. Η γηγενής ποικιλία της περιοχής της Ζίτσας τα διαθέτει και τα δύο!
Με τέτοια πρώτη ύλη και εφαρμόζοντας τη Méthode Charmat με πραγματοποίηση της δεύτερης ζύμωσης σε κλειστές δεξαμενές (cuvée close), η Ντεμπίνα απόκτησε δροσιστικές φυσαλίδες, πολύ επίμονες για ημιαφρώδες κρασί και εκλεπτυσμένα αρώματα που θα σας αφήσουν άφωνους.
Αντιλαμβανόμενος τη δυνατότητα των ελληνικών ποικιλιών στην παρασκευή αφρωδών κρασιών ο ιστορικός οινοποιός Λευτέρης Γκλίναβος, ένας από τους πρώτους οινολόγους της Ελλάδας, πειραματίζεται και επιβραβεύεται για άλλη μια φορά για αυτό!
Με ένα μπουκάλι το ίδιο ξεχωριστό όσο και το περιεχόμενο του, η Debina του Κτήματος Γκλίναβος είναι σίγουρο ότι θα σας εντυπωσιάσει! Μη τη χάσετε!
Σημείωση: Στη δοκιμή συμμετείχε και Νεοζηλανδός οινολόγος ο οποίος ενθουσιάστηκε και φεύγοντας ήταν από αυτά που επέλεξε να πάρει μαζί του.