Όσοι είναι γνώστες, τη συγκρίνουν με τη Σαμπάνια, αλλά όσοι είναι λάτρεις του είδους, ξέρουν πως η Ca' Del Bosco Franciacorta Cuvee Prestige είναι μια τελείως άλλη, μοναδική ιστορία, με πολυπλοκότητα και ένταση!
H ιστορία του οινοποιείου Ca' Del Bosco μοιάζει με παραμύθι. Ξεκίνησε στα μέσα της δεκαετίας του 1960 όταν η Annamaria Clementi Zanella αγόρασε ένα μικρό σπίτι στο Erbusco, σε έναν λόφο, γνωστό και ως "Ca' del bosc" και περιτριγυρισμένο από πυκνά δάση καστανιάς. Ο Maurizio Zanella, ο γιος της Annamaria, είδε στη Franciacorta τη γη που θα «γεννούσε» τα καλύτερα σταφύλια. Και δεν είχε άδικο, μιας και το οινοποιείο του ήταν η πρώτη και καλύτερη έκφραση των δυνατοτήτων της περιοχής.
O Maurizio απέκτησε τεχνογνωσία και πείρα στις φυσαλίδες δίπλα στους καλύτερους στη γη της επαγγελίας, την Champagne. Έτσι, όταν επέστρεψε στην Franciacorta ήξερε πολύ καλά τι να κάνει για να δημιουργήσει μεγάλα κρασιά και η Ca' Del Bosco Franciacorta Cuvee Prestige είναι σίγουρα ένα από αυτά. Το χαρμάνι αποτελείται από Chardonnay, Pinot Nero και Pinot Bianco που οινοποιούνται χωριστά, ωριμάζουν για 7 μήνες και έπειτα μπλεντάρονται μαζί με παλιές χρονιές, πριν μπουν στη φιάλη για δεύτερη ζύμωση. Το κρασί ωριμάζει για 25 μήνες (sur lattes) στη φιάλη, πριν λάβει χώρα το disgorgement.
To αποτέλεσμα είναι κρεμώδες, πολύπλοκο με έντονα αρώματα brioche, φουντουκιού, λεμονιού και λευκών λουλουδιών.
Βάλτη δίπλα σε παλαιώμενα τυριά και εκλεκτά αλλαντικά ή αυγοτάραχο!