ΦΙΛΤΡΑ

Τα φίλτρα έρχονται...

Εύρος Τιμών

Ταξινόμηση

ΚΑΛΑΘΙ ΑΓΟΡΩΝ

{{cart.TotalPieces}} τεμάχιο στο καλάθιτεμάχια στο καλάθι

Το καλάθι σου είναι κλειδωμένο και ξεκλειδώνει σε {{cart.UnlocksInMinutes}} λεπτά

{{item.Name}}
{{item.SubTitle}}
ΠΟΣΟΤΗΤΑ
Αφαίρεση
{{item.ProductPiecesCount}} τεμάχιο τεμάχια
Καλύτερη Online Κάβα 2023
65k+ Ευχαριστημένα Μέλη
Δωρεάν Αποστολή*
Δωρεάν Επιστροφές
Έχουν παραδοθεί πάνω από 1.500.000 φιάλες
Κριτικές Πελατών: 9,8/10
Garrus 2022 - Chateau d' Esclans
Chateau d' Esclans

GARRUS 2022 - CHATEAU D' ESCLANS

  Γαλλία / Provence
€184,20
€160,70
ΠΟΣΟΤΗΤΑ
ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΤΟ ΚΑΛΑΘΙ Στην πόρτα σου σε 1 - 3 μέρες

Glam Rock Προβηγκίας και 95Pts από James Suckling!

ΣΤΕΙΛΤΟ ΣΕ ΦΙΛΟ

Γιατί το αγαπάμε;

Το Garrus από Chateau d’Esclans είναι το καλύτερο ροζέ κρασί στη γη και όχι δεν το λέμε εμείς (αν και συμφωνούμε) αλλά ο James Suckling που το στολίζει κάθε χρόνο με υψηλές βαθμολογίες (95 για τη χρονιά του 2022). Φυσικά δεν είναι ο μόνος αφού στα ίδια επίπεδα παίζει και το Wine Enthusiast και ο Andrea Larson και το Falstaff. Ένα κρασί που διατηρεί σταθερά το θρόνο του και μόνο αν το δοκιμάσεις θα καταλάβεις γιατί γίνεται τόσος ντόρος γύρω από το όνομα του.

 

Ο Sacha Lichine, όταν το 2006 απέκτησε το οινοποιείο Château d’ Esclans στην καρδιά της Προβηγκίας, είχε στο μυαλό του πως θέλει να κάνει το καλύτερο ροζέ κρασί του κόσμου και να ξεκινήσει την “ροζέ  αναγέννηση”. Ήταν εκείνη η στιγμή που άρχισε να γεννιέται στο μυαλό του το Garrus. Το Garrus Chateau d’ Esclans, είναι η ναυαρχίδα του Chateau d’Esclans και η crème de la crème των ροζέ παγκοσμίως αφού προέρχεται από τα καλύτερα σταφύλια, από ένα και μόνο αμπελοτόπι, με αμπέλια ηλικίας 100 ετών! Το χαρμάνι αποτελείται από Grenache,  Rolle (Vermentino) και Syrah. Για τη μεγαλειώδη δομή στο στόμα ευθύνονται ο χυμός ελεύθερης ροής (90%) και χυμός απαλών πιέσεων (10%). Το κρασί ζυμώνει και ωριμάζει σε γαλλικά δρύινα βαρέλια 600 λίτρων, 1ης και 2ης χρήσης, για 10 μήνες, με τακτικό bâtonnage κατά τα Βουργουνδέζικα πρότυπα. Η ηλικία των αμπελιών έδωσε το πυκνό, καθαρό φρούτο και το βάθος ενώ η επιδέξια χρήση του βαρελιού και του bâtonnage έδωσαν τον πληθωρικό όγκο, την βελούδινη υφή και την πολυπλοκότητα.

 

Πολλοί παρομοιάζουν το Garrus του Chateau d’Esclans με μια εκλεκτή vintage Σαμπάνια χωρίς τις φυσαλίδες. Άλλοι λένε πως είναι το ροζέ κρασί που μπορεί να σταθεί δίπλα σε κάθε πολύπλοκο, γαστρονομικό πιάτο, είτε περιλαμβάνει κρέας είτε ψάρι. Εσύ μένει μόνο να το δοκιμάσεις και να αποφασίσεις ποιος είναι ο ιδανικός συνδυασμός για τώρα ή για μετά από μια πενταετία (ναι, παλαιώνει μοναδικά!).

ΧΡΩΜΑ

ΡΟΖΕ

ΑΡΩΜΑΤΙΚΗ ΕΝΤΑΣΗ

ΜΕΤΡΙΑ

ΣΩΜΑ

ΓΕΜΑΤΟ

ΟΞΥΤΗΤΑ

ΕΝΤΟΝΗ

Δοκιμή

Στο ποτήρι είναι απαλό σομόν. Έχει έντονα αρώματα πετροκέρασου, σμέουρου, φράουλας, γλυκού αχλαδιού, ροζ γκρέιπφρουτ, καραμελωμένου ροδάκινου και ξύσματος πορτοκαλιού. Στη συνέχεια νότες από τζίντζερ, μπριός, φουντούκι, βανίλια, μοσχοκάρυδο και λευκό πιπέρι, ξεδιπλώνουν έναν ακόμα πιο πολύπλοκο χαρακτήρα.

 

Στο στόμα έχει πλούσιο σώμα, εντυπωσιακά κρεμώδη υφή που ισορροπεί με την τραγανή οξύτητα και φίνες τανίνες που δίνουν αίσθηση “grand cru” δομής στο στόμα. Νότες από κράνο, φραμπουάζ, ώριμο ροδάκινο, νεκταρίνι, γλασσαρισμένο αχλάδι, τραγανή μαρέγκα, ανανά, βανίλια, ψημένο φουντούκι και περγαμόντο συνθέτουν ένα πραγματικά γοητευτικό στόμα. Η mineral και πικάντικη επίγευση παραμένει για ώρα στο στόμα.

Τα τεχνικά
Χρώμα Ροζέ
Τύπος Ξηρό
Χρονιά 2022
Αλκοόλ 14.5%
Προέλευση Προβηγκία, Γαλλία
Ποικιλία Grenache, Vermentino, Syrah
Μέγεθος Φιάλης 750ml
Παραμονή σε βαρέλι 10 μήνες
Θερμοκρασία σερβιρίσματος 9°C
Παλαίωση 4 χρόνια
Πώμα Φελλός
Βιολογικό Όχι

GARRUS 2022 - CHATEAU D' ESCLANS

ΜΕ ΤΙ ΝΑ ΤΟ ΠΙΕΙΣ

Απόλαυσέ το με ψητές καραβίδες, οστρακοειδή, tartar τόνου, spaghetti με αχινό

Σαλάτα ρόκα με καπνιστό σολομό, αβοκάντο και καβουρδισμένο αμύγδαλο

 

  • 300 γραμ. ρόκα όσο πιο φρέσκια γίνεται
  • 200 γραμ. κσπνιστός σολομός
  • 50 γραμ. αμύχδαλα καβουρδισμένα
  • ένα αβοκάντο χοντροκομμένο καρέ
  • λίγο άνηθο
  • λίγο μάραθο
  • 50 γραμ. λάδι
  • 2 λεμόνια
  • λίγο χυμό πορτοκάλι
  • αλάτι
  • πιπέρι
  • τρία είδη χοντροκομμένου πιπεριού : πράσινο, κόκκινο, μαύρο

 

    • Κόβουμε σε λωρίδες τον σολομό. Μαρινάρουμε για 3 ώρες στο ψυγείο, σε ένα μπολ με το χυμό ενός λεμονιού, τον ψιλοκομμένο άνηθο και το μάραθο, το  χοντροκομμένο πιπέρι και λίγο λάδι. Ανακατεύουμε με το χέρι για να αναμειχθούν τα υλικά.
    • Ψιλοκόβουμε το καβουρδισμένο αμύγδαλο.
    • Βάζουμε στο γουδί τους κόκκους από τα πιπέρια και τους σπάμε ελαφρά για να βγει το άρωμά τους.
    • Σε μια μεγάλη σαλατιέρα κόβουμε με τα χέρια σε μεγάλα κομμάτια τη ρόκα, προσθέτουμε το χοντροκομμένο αβοκάντο, ρίχνουμε επάνω τις λωρίδες του σολομού και πασπαλίζουμε με πιπέρι και το καβουρδισμένο αμύγδαλο.
    • Κατά το σερβίρισμα ραντίζουμε με ένα ντρέσιγκ από : λεμόνι, αλάτι, λίγο χυμό πορτοκάλι, ελάχιστο λάδι τα οποία έχουμε προηγουμένως χτυπήσει καλά.

 

Συνδυασμός με κρασί
Συνδυάστε τη με ένα λευκό κρασί με οξύτητα και πολυπλοκότητα ή για τους λάτρεις των πιο πλούσιων κρασιών ένα με ωρίμαση σε βαρέλι.

Αποτελέσματα Αναζήτησης

{{$root.resources.lbl_search_results_count.replace('{0}', $root.searchResults.length)}}