ΦΙΛΤΡΑ

Τα φίλτρα έρχονται...

Εύρος Τιμών

Ταξινόμηση

ΚΑΛΑΘΙ ΑΓΟΡΩΝ

{{cart.TotalPieces}} τεμάχιο στο καλάθιτεμάχια στο καλάθι

Το καλάθι σου είναι κλειδωμένο και ξεκλειδώνει σε {{cart.UnlocksInMinutes}} λεπτά

{{item.Name}}
{{item.SubTitle}}
ΠΟΣΟΤΗΤΑ
Αφαίρεση
{{item.ProductPiecesCount}} τεμάχιο τεμάχια
Καλύτερη Online Κάβα 2023
65k+ Ευχαριστημένα Μέλη
Δωρεάν Αποστολή*
Δωρεάν Επιστροφές
Έχουν παραδοθεί πάνω από 1.500.000 φιάλες
Κριτικές Πελατών: 9,8/10
Κομψός Ροζέ 2023 - Αμπελώνες Καραβιτάκη
Αμπελώνες Καραβιτάκη

ΚΟΜΨΟΣ ΡΟΖΕ 2023 - ΑΜΠΕΛΩΝΕΣ ΚΑΡΑΒΙΤΑΚΗ

  Ελλάδα / Κρήτη
€13,40
€11,70
ΠΟΣΟΤΗΤΑ
ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΤΟ ΚΑΛΑΘΙ Στην πόρτα σου σε 1 - 3 μέρες

Ένα ντελικάτο ροζέ κρασί που ξεχειλίζει κομψότητα!

ΣΤΕΙΛΤΟ ΣΕ ΦΙΛΟ

Γιατί το αγαπάμε;
Ο Κομψός Ροζέ - Αμπελώνες Καραβιτάκη είναι ένα από τα πιο νόστιμα ροζέ που δοκιμάσαμε φέτος. Η πιο φίνα ερυθρή ποικιλία της Κρήτης, το Λιάτικο, στα χέρια του Νίκου Καραβιτάκη δίνει ένα ντελικάτο ροζέ κρασί που ξεχειλίζει κομψότητα!

Ο Νίκος Καραβιτάκης έχει αναλάβει να συνεχίσει το λαμπρό έργο του πατέρα του, Μανώλη. Ο Μανώλης Καραβιτάκης ήταν και είναι μια εμβληματική μορφή για το κρητικό κρασί. Με σπουδές στην Ιταλία, έφερε έναν αέρα ανανέωσης στην Κρήτη. Επιστρέφοντας, έφερε μαζί του ιδέες που ήταν ριζοσπαστικές για την εποχή και έμελλε να προκαλέσουν αίσθηση. Το στοίχημα για το Νίκο ήταν μεγάλο, έπρεπε να συνεχίσει σε αυτό το επίπεδο και να φτάσει ακόμα πιο ψηλά. Και πως μπορείς να συνεχίσεις άξια το έργο του ανθρώπου που φύτεψε πρώτος στην Κρήτη Negroamaro και Sangiovese; Καταπιάνεσαι με την πιο ζόρικη και παράλληλα εντυπωσιακή ερυθρή ποικιλία, το Λιάτικο.

Μετά τον Κομψό ερυθρό αποφάσισε να κάνει και ένα ροζέ, από Λιάτικο φυσικά. Για την υπέρτατη έκφραση κομψότητας ο Νίκος επέλεξε να αφήσει το Λιάτικο να μιλήσει μόνο του, με πολύ σύντομη εκχύλιση και τρίμηνη παραμονή με τις οινολάσπες. Το αποτέλεσμα έχει κομψό χρώμα και εντυπωσιακή καθαρότητα φρούτου, ντυμένο με διακριτικές λουλουδάτες νότες και καραμελένιες πινελιές! Απλά τέλειο!

Ο Κομψός Ροζέ των Αμπελώνων Καραβιτάκη είναι σίγουρα ο ορισμός της κομψότητας και το ροζέ κρασί που θα λατρέψεις!

ΧΡΩΜΑ

ΡΟΖΕ

ΑΡΩΜΑΤΙΚΗ ΕΝΤΑΣΗ

ΜΕΤΡΙΑ

ΣΩΜΑ

ΜΕΤΡΙΟ

ΟΞΥΤΗΤΑ

ΜΕΤΡΙΑ

Δοκιμή

Ο Κομψός Ροζέ των Αμπελώνων Καραβιτάκη έχει φωτεινό σομόν χρώμα και φινετσάτα αρώματα φράουλας, κερασιού, καρπουζιού, ροδάκινου, ροζ γκρέιπφρουτ, αποξηραμένου κράνου, μαλλιού της γριάς, τριαντάφυλλου και γιασεμιού.

Στο στόμα έχει μέτριο(-) σώμα, ισορροπημένη οξύτητα και διακριτική λιπαρή αίσθηση. Ζουμερή φράουλα, σμέουρο, ρόδι, πετροκέρασο, νεράντζι, ροζ γκρέιπφρουτ, καρπούζι, λευκά άνθη και τσιχλόφουσκα συνθέτουν ένα νόστιμο σύνολο.

Τα τεχνικά
Χρώμα Ροζέ
Τύπος Ξηρό
Χρονιά 2023
Αλκοόλ 12,5%
Προέλευση Χανιά, Κρήτη
Ποικιλία Λιάτικο
Αρώματα Φράουλα, κεράσι, καρπούζι, ροδάκινο, ροζ γκρέιπφρουτ, αποξηραμένο κράνο, μαλλί της γριάς, τριαντάφυλλο, γιασεμί, σμέουρο, ρόδι, νεράντζι, λευκά άνθη, τσιχλόφουσκα.
Μέγεθος Φιάλης 750ml
Παραμονή σε βαρέλι -
Θερμοκρασία σερβιρίσματος 7°C
Παλαίωση 3 χρόνια
Πώμα Φελλός
Βιολογικό Όχι

ΚΟΜΨΟΣ ΡΟΖΕ 2023 - ΑΜΠΕΛΩΝΕΣ ΚΑΡΑΒΙΤΑΚΗ

ΜΕ ΤΙ ΝΑ ΤΟ ΠΙΕΙΣ

Συνδύασέ το με πένες με σάλτσα τομάτας και βασιλικό, πίτσα μαργαρίτα, γαρίδες σωτέ με φινόκιο, ή ένα ταρτάρ λαυράκι.

Σπαγγετίνι με λιαστή τομάτα, πεκορίνο και βασιλικό

500g σπαγγετίνη ολικής άλεσης
150g λιαστές ντομάτες
150g πεκορίνο
20g μαύρες σταφίδες
1 σκελίδα σκόρδο
6-7 φύλλα βασιλικό
6-7 ντοματίνια
80ml ελαιόλαδο

Σε μια μεγάλη κατσαρόλα βάζουμε άφθονο νερό να βράσει, ρίχνουμε αρκετό αλάτι και βράζουμε τη σπαγγετίνη για 6-8 λεπτά.

Τα στραγγίζουμε και κρατάμε ένα φλυτζάνι από το νερό τους.

Βάζουμε στο μπλέντερ τη λιαστή ντομάτα, τις σταφίδες, το σκόρδο, τα φύλλα του βασιλικού, τη μισή ποσότητα από το πεκορίνο και το ελαιόλαδο.

Σε ένα μεγάλο τηγάνι βάζουμε το πέστο που ετοιμάσαμε, προσθέτουμε τα ζυμαρικά και λίγο από το νερό που κρατήσαμε, ανακατεύουμε και αν χρειαστεί προσθέτουμε λίγο ακόμη από το νερό.

Προσθέτουμε φρεσκοτριμμένο πιπέρι, τα ντοματίνια κομμένα στη μέση, 2-3 κουταλιές της σούπας πεκορίνο και αποσύρουμε από τη φωτιά.
Σερβίρουμε με φύλλα φρέσκου βασιλικού και πεκορίνο.

Σημειώσεις για τη συνταγή:
– Αν χρησιμοποιήσουμε αποξηραμένες λιαστές ντομάτες τις μουσκεύουμε σε νερό ή στο ελαιόλαδο που θα χρησιμοποιήσουμε
– Μπορούμε εκτός από σταφίδες να προσθέσουμε 2 αποξηραμένους χουρμάδες
– Μπορούμε να αρωματίσουμε και με φρέσκο θυμάρι

Εύα Μονόχαρη

Food Blogger

Αποτελέσματα Αναζήτησης

{{$root.resources.lbl_search_results_count.replace('{0}', $root.searchResults.length)}}