Το #Lou από το Commanderie de Peyrassol, είναι ένα από τα πιο γνωστά, πολύ ντελικάτα και αρωματικά ροζέ της Προβηγκίας. Πίσω όμως από τις οινικές περγαμηνές, κρύβεται μια μακρόχρονη ιστορία, που μόνο ελάχιστα κτήματα σε ολόκληρη τη Γαλλία διαθέτουν. Χρώμα πολυτέλειας, εξωτικά εσπεριδοειδή, μούρα και μια πικάντικη πινελιά, είναι σίγουρο πως θα φέρει τις καλοκαιρινές ακρογιαλιές ένα βήμα πιο κοντά σου!
Το Commanderie de Peyrassol, ιδρύθηκε τον 13ο αιώνα από το Τάγμα Ναϊτών και βρίσκεται στους πρόποδες της οροσειράς Massif des Maures στη νοτιοανατολική Γαλλία. Διαθέτει 900 εκτάρια αμπελώνων που βρίσκονται 220-350 μέτρα πάνω από την επιφάνεια της θάλασσας και περιλαμβάνουν 13 διαφορετικές ποικιλίες σταφυλιών, αλλά σε μεγαλύτερο ποσοστό τις Cinsault, Grenache Rouge, Mourvedre, Syrah, Cabernet Sauvignon, και Semillon. Και ενώ παράγουν εξίσου λευκά και ερυθρά κρασιά, όλη την μαγεία τους τη βάζουν στα ροζέ τους, για τα οποία και έχουν ξεχωρίσει ανάμεσα σε πολλά οινοποιεία της χώρας, λόγω της ηλικίας των αμπελώνων από τους οποίους προέρχονται.
Το Lou είναι ένα βιολογικό ροζέ που έχει προκύψει από τη συνεργασία του οίκου Peyrassol, με τοπικούς παραγωγούς, με σκοπό την ανάδειξη των καλύτερων terroir της περιοχής. Περιλαμβάνει 30% Grenache, 25% Cinsault, 20% Syrah, 15% Mourvèdre και 10% Vermentino που οινοποιήθηκαν μέσα σε ανοξείδωτες δεξαμενές, με σκοπό τη δημιουργία ενός value for money ροζέ κρασιού που θα καταναλώνεις σχεδόν εμμονικά και δίπλα στο ταϊλανδέζικο κοτόπουλο με κάρυ, θα είναι απλά παραμυθένιο!