Με το Mountcloud Navitas Winery θα πετάξεις στα σύννεφα. Η κομψότητα, τα ντελικάτα φραουλένια αρώματά του και ο πικάντικος χαρακτήρας του θα σε κερδίσουν από την πρώτη γουλιά. Ανάλαφρο και ζουμερό είναι ιδανικό σαν απεριτίφ αλλά και για να συνοδέψει καλοκαιρινά μεζεδάκια!
Η ιστορία του οινοποιείου ξεκίνησε το 2015 όταν μπήκε στο μυαλό της Μαρίας Δημητριάδη η ιδέα να αξιοποιήσει τον οικογενειακό αμπελώνα στο Λιτόχωρο, στους πρόποδες του Ολύμπου. Η Μαρία, με σπουδές στην ψυχολογία αλλά άρρηκτα συνδεμένη με το κρασί από την παιδική ακόμα ηλικία της δε θα μπορούσε να γλιτώσει από το «μικρόβιο». Έτσι ένωσε τις δυνάμεις της με τον οινολόγο Γρηγόρη Σωτηριάδη και το 2020 ήταν ο πρώτος τους τρύγος. Τα κρασιά τους κατάφεραν να ξεχωρίσουν από την πρώτη κιόλας στιγμή, τόσο σε παγκόσμιους διαγωνισμούς όσο και στην ελληνική αγορά, για το εντυπωσιακό τους packaging και την ποιότητα τους. Σε δεύτερη ανάγνωση όμως υπάρχει και κάτι ακόμα που κάνει το Navitas Winery να ξεχωρίζει. Εκτός από τη vegan πιστοποίηση έχουν ήδη κινήσει τις διαδικασίες για την πιστοποίηση βιολογικής καλλιέργειας ενώ παράλληλα το οινοποιείο λειτουργεί με τη λογική της αειφόρου ενέργειας (το 70% του νερού ανακυκλώνεται, δε χρησιμοποιούν συνθετικά λιπάσματα, προσπαθούν να μειώνουν την κατανάλωση ενέργειας στο ελάχιστο).
Μα και καλά κρασιά και οικολογική συνείδηση; Αμέ! Κι αν δε μας πιστεύεις δοκίμασε το Mountcloud Navitas Winery. Πρόκειται για ένα ροζέ κρασί από Grenache Rouge. Τα σταφύλια προέρχονται από τον ιδιόκτητο αμπελώνα, σε υψόμετρο 280 μέτρων, με εξαιρετικά χαμηλή στρεμματική απόδοση. Μετά την αυστηρή διαλογή και τη σύντομη προζυμωτική εκχύλιση το κρασί ζυμώνει σε ανοξείδωτες δεξαμενές, σε ελεγχόμενη θερμοκρασία, ώστε να εξασφαλιστεί η φινέτσα και η φρεσκάδα του.
Εμφιαλώθηκε σε 3.900 υπέρκομψες φιάλες!