Γιατί το αγαπάμε;
Έχεις περπατήσει στο Παλέρμο ένα καυτό καλοκαιρινό μεσημέρι; Έχεις βουτήξει στην Cefalu τον Αύγουστο; Έχεις μυρίσει τις ανθισμένες λεμονιές της Messina το Μάιο; Με μια γουλιά Passopasso Passito Zibibbo του οινοποιείου Musita θα είναι σα να τα έχεις κάνει όλα αυτά!
Το ξέρεις πως οι Σικελοί έχουν μεγάλη παράδοση στα γλυκά κρασιά, τα λεγόμενα Passito; Το οικογενειακό οινοποιείο Musita, στο Σαλέμι κάνει ένα από τα πιο αρωματικά και νόστιμα passito, το Passopasso Passito. H ποικιλία είναι Zibibbo ή αλλιώς Μοσχάτο. Το ζεστό, μεσογειακό κλίμα κάνει τα μαγικά του για την τέλεια ωρίμαση του σταφυλιού και ο καυτός Σιτσιλιάνικος ήλιος κάνει όλα τα υπόλοιπα. Τα σταφύλια αφήνονται να αποξηραθούν σε μικρά κιβώτια, σε ιδανικές συνθήκες, μέχρι να συμπυκνωθούν τα αρώματα και τα σάκχαρα (μέθοδος appassimento, εξ’ ου και το passito). Ο πλούσιος χυμός έπειτα ζυμώνει και ωριμάζει σε ανοξείδωτες δεξαμενές, σε ελεγχόμενες συνθήκες, ώστε να φυλακιστούν μέσα στο κρασί όλα τα μεθυστικά αρώματα του Μοσχάτου.
Passopasso Passito Zibibbo ευτυχώς υπάρχεις!
Δοκιμή
Βαθύ λεμονί χρώμα και εκρηκτικά αρώματα γιασεμιού, τριαντάφυλλου, λεμονανθών, ζαχαρωμένης φλούδας λεμονιού, μελιού, μαρμελάδας πορτοκαλιού και ροδάκινου. Πλούσιο και πολύπλοκο στόμα, με μέτριο σώμα και τραγανή οξύτητα.