ΟΙΝΟΠΟΙΗΤΙΚΗ ΛΕΙΨΩΝ
Δύο οινοποιοί, ο Μανώλης Βαβουλάς και ο Νίκος Γρύλλης ενώσαν τις δυνάμεις τους το 2013 για να γεννηθεί η Οινοποιητική Λειψών στο νησί. Στους αμπελώνες που απλώνονται σε μια έκταση 45 στρεμμάτων, καλλιεργούνται οι ποικιλίες Φωκιανό, Ασύρτικο, Αθήρι, Μανδηλαριά και Syrah.Η ποικιλία Φωκιανό, που είναι μια από τις πανάρχαιες "γηγενείς" ποικιλίες, χρωστάει το όνομά της στην πόλη Φώκαια της Μικράς Ασίας και όπως αναφέρει η παράδοση, ήταν ένα δώρο από το θεό Διόνυσο. Στην οινοποιητική Λειψών είναι υπεύθυνη για την παραγωγή ενός από τα σπουδαιότερα επιδόρπια κρασιά, τον Αποσπερίτη.