ΦΙΛΤΡΑ

Τα φίλτρα έρχονται...

Εύρος Τιμών

Ταξινόμηση

ΚΑΛΑΘΙ ΑΓΟΡΩΝ

{{cart.TotalPieces}} τεμάχιο στο καλάθιτεμάχια στο καλάθι

Το καλάθι σου είναι κλειδωμένο και ξεκλειδώνει σε {{cart.UnlocksInMinutes}} λεπτά

{{item.Name}}
{{item.SubTitle}}
ΠΟΣΟΤΗΤΑ
Αφαίρεση
{{item.ProductPiecesCount}} τεμάχιο τεμάχια
Καλύτερη Online Κάβα 2023
65k+ Ευχαριστημένα Μέλη
Δωρεάν Αποστολή*
Δωρεάν Επιστροφές
Έχουν παραδοθεί πάνω από 1.500.000 φιάλες
Κριτικές Πελατών: 9,8/10
M & Orange Amphora 2022 - Abraam's Vineyard
Abraam's Vineyard

M & ORANGE AMPHORA 2022 - ABRAAM'S VINEYARD

  Ελλάδα
€32,80
€28,60
ΠΟΣΟΤΗΤΑ
ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΤΟ ΚΑΛΑΘΙ ΤΕΛΕΙΩΝΕΙ... Στην πόρτα σου σε 1 - 3 μέρες

Τώρα έχεις ακόμα ένα λόγο να κάνεις τη Μαλαγουζιά την αγαπημένη σου ποικιλία.

ΣΤΕΙΛΤΟ ΣΕ ΦΙΛΟ

Γιατί το αγαπάμε;

Η Μαλαγουζιά Orange Amphora από τους Αμπελώνες Αβραάμ είναι ένα πορτοκαλί κρασί με πλούσια αρώματα και εντυπωσιακό σώμα που δίνει στην κομψή Μαλαγουζιά βάθος, όγκο και μια πολυπλοκότητα που δεν μπορεί να περάσει απαρατήρητη. Ο δε αμφορέας την προίκισε με γήινες νότες που της ταίριαξαν πολύ!

Στην κοινότητα Κομνηνάδων στο Νεστόριο Καστοριάς, οι Κώστας Καπουργάς και ο Ανέστης Χαϊτίδης, αποφάσισαν να αναβιώσουν τον επί δεκαετίες ξερικό αμπελώνα που καλλιεργούσε ο παππούς του πρώτου, μέχρι το 1980, δημιουργώντας τους Αμπελώνες Αβραάμ, όνομα που δόθηκε προς τιμήν του. Τους πήρε περίπου 6 χρόνια για να φτάσουν την παραγωγή σε σημείο άξιο οινοποίησης, από αμπέλια αποκλειστικά βιολογικής καλλιέργειας, όπου η φύση και η βιοποικιλότητά της συνεργάζονται άριστα και συμβάλλουν σε έναν αρμονικό κύκλο ζωής. Τα συνολικά 10 στρέμματα Μαλαγουζιάς, σε υψόμετρο 1000 μέτρων, απέδωσαν πολύ ποιοτικούς καρπούς και μετά τον χειρωνακτικό τρύγο τα σταφύλια μπήκαν ολόκληρα μέσα σε αμφορείς και ζύμωσαν φυσικά με γηγενείς ζύμες, σε επαφή με τα στέμφυλα. Στη συνέχεια, το κρασί έμεινε εκεί για 2 περίπου μήνες, μέχρι να εμφιαλωθεί αφιλτράριστο, χωρίς πρόσθετα θειώδη. Το αποτέλεσμα είναι ένα πολύπλοκο φυσικό κρασί με έντονα γήινο χαρακτήρα και πλούσια αξιοσημείωτα αρώματα ζουμερού φρούτου.

Η Μαλαγουζιά Orange Amphora από τους Αμπελώνες Αβραάμ, είναι το κρασί που ταιριάζει σχεδόν με τα πάντα και υπάρχει μόνο ένας τρόπος για να το διαπιστώσεις!

ΧΡΩΜΑ

ΠΟΡΤΟΚΑΛΙ (ORANGE)

ΑΡΩΜΑΤΙΚΗ ΕΝΤΑΣΗ

ΜΕΤΡΙΑ

ΣΩΜΑ

ΜΕΤΡΙΟ

ΟΞΥΤΗΤΑ

ΜΕΤΡΙΑ

Δοκιμή

Μέτριο κεχριμπαρί με πορτοκαλί ανταύγειες. Έντονα αρώματα από βερίκοκο αποξηραμένο και μαρμελάδα, φλούδα πορτοκαλιού, γιασεμί, λωτό, ώριμο ροδάκινο, γλυκό του κουταλιού κυδώνι και φουντούκι.

Μέτριο (+) σώμα, με μέτρια οξύτητα και διακριτές τανίνες. Πολύ καθαρές γεύσεις από περγαμόντο, μαγειρεμένες φλούδες πορτοκαλιού, γλυκό λεμόνι, γκρέιπφρουτ, καβουρδισμένο φουντούκι, αγιόκλιμα και πηλό δημιουργούν ένα ευχάριστα πολύπλοκο αποτέλεσμα.

Τα τεχνικά
Χρώμα Orange
Τύπος Ξηρό
Χρονιά 2022
Αλκοόλ 12%
Προέλευση Καστοριά
Ποικιλία Μαλαγουζιά
Αρώματα βερίκοκο αποξηραμένο, φλούδα πορτοκαλιού, γιασεμί, λωτός, ροδάκινο, κυδώνι, φουντούκι
Μέγεθος Φιάλης 750 ml
Παραμονή σε βαρέλι 2 μήνες (Αμφορέας)
Θερμοκρασία σερβιρίσματος 10ºC
Παλαίωση 3 χρόνια
Πώμα Φελλός
Βιολογικό Όχι

M & ORANGE AMPHORA 2022 - ABRAAM'S VINEYARD

ΜΕ ΤΙ ΝΑ ΤΟ ΠΙΕΙΣ

Συνδύασέ το με αρνάκι στον φούρνο, ψητά μανιτάρια, χοιρινό με αποξηραμένα βερίκοκα, καθώς και Ταϋλανδέζικη κουζίνα.

Σαλάτα με Χταπόδι και Πλιγούρι

:

  • 1 πλοκάμι χταπόδι
  • 5-6 ντοματίνια
  • 1 πράσινη πιπεριά
  • 1 κόκκινη πιπεριά
  • ½ φλυτζάνι πλιγούρι
  • 1 κ.σ. κάππαρη
  •  Μαϊντανό
  •  Ρίγανη

Για το Μαρινάρισμα

  • 4 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 2 κ.σ. λευκό ξύδι
  • 1 κ.σ. ξύδι μπαλσάμικο λευκό
  •  Φρέσκια ρίγανη
  •  Αλάτι

  

Επιλέγουμε αν θέλουμε να μαγειρέψουμε το χταπόδι βραστό ή ψητό. Μόλις το βράσουμε ή ψήσουμε, κόβουμε σε ροδέλες το πλοκάμι.

Ετοιμάζουμε την μαρινάδα ανακατεύοντας όλα τα υλικά και βάζουμε μέσα το χταπόδι για 1 ώρα.
Βράζουμε το πλιγούρι με ½ φλυτζάνι νερό μέχρι να στεγνώσει.
Αφήνουμε το πλιγούρι να κρυώσει καλά, πριν φτιάξουμε την σαλάτα. Σε μια σαλατιέρα απλώνουμε το πλιγούρι. Και προσθέτουμε τα ντοματίνια κομμένα στην μέση μαζί με τις πιπεριές κομμένες σε κύβους. Προσθέτουμε το χταπόδι, την κάπαρη, τον μαϊντανό ψιλοκομμένο και τα φύλλα τη φρέσκιας ρίγανης. Περιχύνουμε με την μαρινάδα.

Σερβίρουμε κρύα ή ζεστή.

 

Συνδυασμός με κρασί

Τα βασικά υλικά της συνταγής μας είναι το χταποδάκι και η ντομάτα. Αυτά θα πρέπει να συνδυάσουμε με το κρασί που θα επιλέξουμε. Θαλασσινά αρώματα αλλά και η οξύτητα της ντομάτας συνδυάζονται όμορφα με ροζέ κρασιά με δροσιστική οξύτητα αλλά και ελαφριά κόκκινα με μαλακές τανίνες.

Οι προτάσεις μας: Saumon 2014 - Κτήμα Χαρλάυτη, Grenache Rouge 2014 - Ιδαία Οινοποιητική, Κλεψύδρα 2012 - Αμπελώνες Σαμαρτζή

 

Εύα Μονοχάρη
Food blogger

Αποτελέσματα Αναζήτησης

{{$root.resources.lbl_search_results_count.replace('{0}', $root.searchResults.length)}}